Choose Language

Info Telefon / Viber / Pozovite !!

064-11-56-894

Kada je u pitanju primena i korišćenje strategije FACILITY menadžment-a ili DUGOROČNE ODRŽIVOSTI postojećeg okruženja, Srbija sa svojim susedima, gubi korak u ovoj značajnoj oblasti celokupnog sistema uspešnog poslovanja. Poznato je da svaka nova inostrana investicija, bilo od ino partnera ili domaće snalažljivosti povratnog kapitala, sa sobom donosi i sprovodi najnovija tehnološka rešenja za ekonomsku isplativost svojih ulaganja kroz dugoročni period samoodrživosti. A šta smo to mi radili i šta sada radimo bez strategije?

Kako neprocenjive civilizacijske vrednosti koje smo nekada znali graditi, ništa gore od razvijenog sveta, posmatramo kako nepovratno odlaze u zaborav, zarastajući u korov, dok njihovi  graditelji i danas stvaraju neka nova dela. Sve se prašta u novim tokovima današnjeg razvoja, samo nikada neće biti oprošteno da velika stvaralačka dela ostanu kao prolazne vrednosti. U sve opštoj turbulenciji društva samo u njoj nije učestvovala tehnička struka, te sadasvoju nemoć iskazuje moćnom strategijom DUGOROČNE ODRŽIVOSTI objekata, složenih i kompleksnih sistema, objekata od javnog, društvenog i državnog  značaja. Nikada se nije toliko otvorilo posla za mala pojedinačna  ulaganja, za armiju kadrova kojih i neće biti dovoljno, da u vrlo kratkom vremenu osposobimo sve ono što može biti samoodrživo. Integrisali smo iskustvo, stručnost i znanje putem razvijenog vlastitog cafm softvera i time prilagodili  pristupačnost ovom tržištu, što je do sada bila realno i najveća prepreka.

Ako godinama pravite vlastiti razvoj u ovoj vrlo novoj i kompleksnoj oblasti, kao što je to radi INPROS INŽENJERING sa proverenim  kompanijama i konsultantima, onda je odgovornost takvog posla iznad svega, a složenost onolika  koju je taj tim saradnika pojedinačno imao na vrlo različitim graditeljskim poduhvatima.

Integrisanjem višedecenijskog znanja i sposobnosti kroz rešenje moćne tehnologije novog softvera na platformi cloud i NFC tehnologiji android telefona stvorena je mogućnost da svakim novim, kao i postojećim složenim objektom, njegov facility menadžer može upravljati iz svoje kancelarije svim stanjima, troškovima i problemima, ma gde god se objekat nalazio na brdovitom Balkanu.

Ova  strategija se neće baviti primarnom delatnošću usluga i proizvodnje, već svim segmentima koji prate to poslovanje. I mnogi sistemi koji su imali dobru osnovnu delatnost, zbog neracionalnog  održavanja i nekontrolisanih troškova prestali su da postoje. Prioriteti bi morali biti u zdravstvu koje je u takvom stanju da ne može više propasti, jer kao i takvo mora opstati kao jedna od osnovnih funkcija svakog društva.  Mnogi stručnjaci iz ove oblasti su u rangu stručnjaka razvijenih zdravstvenih sistema. A šta je sa strategijom zdravstvenih kliničkih centara, njihovom održivošću sa troškovima koji ih prate, sa objektima, opremom, energetskim i drugim sadržajima? Da li je postojala ikada, a ako jeste da li je primenjena. Tu postoji opravdana tvrdnja da koliko može potrošiti ovakvav zdravstveni sistem, nema takve države koja bi to  mogla  platiti. Poznato je da bilo koja strategija teško dolazi do svoga cilja, ako u njoj ne učestvuje strateg. Ako je i danas tako, onda se sa sigurnošću može zaključiti da je osnovno pravilo intenzivne balkanske gradnje  preuzeti na korištenje, retko potpuno završen, investicioni objekat. U većini slučajeva, bez obaveze garantnog roka, nekompletne dokumentacije, odlaska izvođača radova, nefunkcionalne opreme, bez jasnih procedura upravljanja, sa trajnim primedbama i službama održavanja sastavljenim od raspoloživog viška, obično manje sposobnih kadrova. I kao rezultat navedenog, imamo današnje stanje.

Konačno, stvoreni su uslovi za sve koji žele da svojim objektima vrate nekadašnji sjaj i samoodrživost u daljem  njihovom životnom ciklusu, da mogu sa nama ostvariti svoje ciljeve, sa domaćim znanjem i  novim tehnologijama, kaoi vrlo pristupačnom cenom.

PATENT br. 1550 - Šaloni

SIGURNOSNI METALNI ŠALONI INPROS 

Inpros d.o.o. zadržava pravo 
na patent, industrijski dizajn
i fotografije proizvoda.

Zaštićen proizvod kod Zavoda za
intelektualnu svojinu R. Srbije
i kao takav predstavlja
isključivo vlasništvo
preduzeća Inpros doo

Svi ostali proizvodi šalona
predstavljaju KOPIJE
negarantovanog
kvaliteta i dizajna ! ! !
 

ZAVOD ZA INTELEKTUALNU 
SVOJINU REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA PATENTE
Patent Br. 1550, 2018/9465 

MP 2017/0054

Beograd, 04.07.2018.god

Certifikat izvrsnosti 2017