Choose Language

Info Telefon / Viber / Pozovite !!

064-11-56-894

Šaloni INPROS - štite od prejakog sunca, zamena klime i zaštita intime!

 

Originalni metalni šaloni visokog kvaliteta INPROS

 

Metalne grilje, metalne škure, metalni kapci

 

Nova dizajnerska rešenja usaglašena sa opštim arhitektonskim izgledom objekta, vrstom fasade, tipom stolarije i konačno željom kupca, omogućila su  izradu različitih varijanti i spektra nijansi boja.

Pristupačne cene, novi model, nadgrađen kvalitet. Ulaganja su neznatna u odnosu na pruženu sigurnost i miran san, a današnja povoljna cena i nadgrađeni kvalitet omogućuju masovniju primenu.

Univerzalna primena. U  gradu, na moru, na selu i planini. Kako se menjao trend u izgradnji i primeni novih materijala na objektima, tako su nastajala nova rešenja u zaštiti vrata i prozora, a samo su šaloni vekovima ostali nezamenjivi.

 

ZAŠTITA OTVORA VRATA I PROZORA OD SUNCA, VETRA I KRAĐE

 

PROIZVODNJA metalnih šalona

 

Geometrijski oblici. Po geometrijskom obliku šaloni mogu biti: kvadratnog, pravougaonog, trouglastog, trapeznog, lučnog i kružnog oblika. Zavisno od načina ugradnje prozora i vrata, šaloni se mogu otvarati bočno na zid pod uglom od 90 stepeni, ili na fasadu pod uglom od 180 stepeni.

Ugradnja šalona. Pre radioničke izrade šalona potrebno je uzeti tačne mere svakog konačno završenog građevinskog otvora. Ugradnja rama šalona izvodi se isključivo u stabilni deo zida sa skrivenim ankerima u čeličnoj kutiji.

Slaganje krila šalona. Na većim dimenzijama otvora, rešenje metalnih šalona izvodi se kao sistem sklapanja više istih krila u dve strane. Veličina krila određuje se u zavisnosti od širine otvora, s tim da minimalna dimenzija može iznositi 210 mm, a maksimalna 380 mm. U tom rasponu dimenzija može se izraditi sklapajuće krilo bilo koje dimenzije sa pomakom jedan mm, kako bi škrge zadržale simetriju.

Izrada metalnih šalona. Šaloni se izrađuju od dekapiranog lima debljine 1,25 mm, u izuzetnom slučaju i veće debljine, u ramu čelične kutije najmanje 30x30mm i veće dimenzije u zavisnosti od veličine otvora. Površina sklapajućeg krila  profilisana je na industrijskoj specijalnoj presi, čime je postignuta dodatna krutost sa izvučenim škrgama-procepima. Svaki segment krila posebno se zabravljuje pomoću šipova i brava sa osiguračem.  Broj segmenata šalona zavisi od veličine otvora. Šaloni se mogu izrađivati za sve dimenzije otvora prozora i vrata. U poređenju sa alternativnim rešenjima trajne zaštite  spoljašnje stolarije, metalni šaloni imaju značajne prednosti. 

Izbor nijanse plastifikacije šalona. Ostavlja se mogućnost naručiocu da odabere boju prema RAL karti. Pre postupka plastifikacije izrađeni šalon odmašćuje se u specijalnoj kadi, čime se otklanjaju tragovi korozije i značajno povećava trajnost šalona.


Prozorski šaloni, trajna i elegantna zaštita stolarije

 

Metalni šaloni, metalne grilje, metalne žaluzine

 

ZAŠTO SE OPREDELITI ZA NOVI MODIFIKOVANI METALNI ŠALON 

 • Sigurnosna zaštita od provale i krađe
 • Zaštita od sunca i prejake svetlosti
 • Zaštita od kiše, vetra, košave i bure
 • Zaštita od buke, insekata i komaraca
 • Mogućnost prirodne ventilacije prostora
 • Trajna zaštita spoljašnje stolarije
 • Univerzalna primena u svim uslovima

 


Različite varijante izvedbe metalnih šalona

 

Imajući u vidu specifičnost gradnje, nove zahteve u pogledu estetskih vrednosti matrijala, naš metalni šalon je u svom razvoju sledio tu putanju.

Tipovi šalona.
Naručiocu se ostavlja mogućnost da pored faktora sigurnosti, može birati i različita rešenja po kvalitetu i vrsti konačne zaštite. U tom pogledu razvili smo pet varijanti šalona: basic, standard, premium, lux i inox C4580

 

PATENT br. 1550 - Šaloni

SIGURNOSNI METALNI ŠALONI INPROS 

Inpros d.o.o. zadržava pravo 
na patent, industrijski dizajn
i fotografije proizvoda.

Zaštićen proizvod kod Zavoda za
intelektualnu svojinu R. Srbije
i kao takav predstavlja
isključivo vlasništvo
preduzeća Inpros doo

Svi ostali proizvodi šalona
predstavljaju KOPIJE
negarantovanog
kvaliteta i dizajna ! ! !
 

ZAVOD ZA INTELEKTUALNU 
SVOJINU REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA PATENTE
Patent Br. 1550, 2018/9465 

MP 2017/0054

Beograd, 04.07.2018.god

Certifikat izvrsnosti 2017

 • Šta su šaloni?

  To je poznato opšte rešenje šalona nadgrađeno sa:

   

   

  • neograničenim brojem kombinacija širine sklapajućeg krila i veličine škrga,
  • trajnom površinskom zaštitom od korozije i atmosferskih uticaja, u više verzija,
  • dodatnim skrivenim zabravljivanjem,
  • inoviranim dizajnom skladno objektu, fasadi i vrsti stolarije,
  • korištenje materijala na kojima nema tragova korozije,
  • standardizovanim dimenzijama lima profila, šipki, brava i načinom ugradnje,
  • atestom proizvoda sa više garantovanih pozitivnih efekata metalnog šalona.

   

  U poređenju sa alternativnim rešenjima trajne zaštite metalni šaloni imaju značajne prednosti, tako da će katalog biti dopunjen novim saznanjima, kako o pozitivnim, tako  i eventualno negativnim efektima.

 • Varijante izrade

  Metalni šaloni se mogu svrstati u pet različitih varijanti izvedbe:

   

  • BASIC osnovni proizvod šalona potpune funkcije, standardne izvedbe i performansi koje se ne razlikuju od ostalih tipova. Završna obrada ovog šalona je lakiranje u nijansi po izboru naručioca. U prethodnom postupku vrši se odstranjivanje korozije pstupkom odmašćivanja.
  • STANDARD je proizvod više klase, potpune funkcije i površinske zaštite postupkom plastifikacije. U prethodnom postupku vrši se odmašćivanje u specijalnoj kadi, čime je znatno produžen vek trajanja.
  • PREMIUM proizvod ispunjava sve prethodne uslove. Postupak završne obrade u prvoj fazi je galvanizacija cinkovanjem, a završna zaštita postupkom plastifikacije.
  • LUKS proizvod istih performansi kao premium s tim da je trajno zaštičen postupkom galvanske zaštite niklovanjem i završno hromiranjem.
  • INOXC4580 proizvod istih konstruktivnih karakteristika ,rađen od nerđajućeg materijala i neograničene tajnosti.

   

Katalog - Šaloni 2018

Preuzmite katalog šalona

Kontakt info

Ukoliko imate bilo kakva pitanje ili nedoumice vezane za naše usluge budite slobodni da nas kontaktirate.

Pošaljite nam zahtev za konkretnu ponudu na naš email i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Vaša pitanja, sugestije i predloge možete poslati i preko kontakt forme. Odgovorićemo Vam u kratkom roku, ne duže od 24h.

Brza pitanja i odgovori